Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Slide background

Activiteiten

Het theoretische onderliggende concept van alle trainingen en opstellingen zoals gegeven worden bij FEMS  is de meergenerationele psychotraumatologie.

De meergenerationele psychotraumatologie is  een theorie ontwikkelt door prof .dr. Franz Ruppert.

Ingrijpende  gebeurtenissen vragen om overleven. Om te overleven ontwikkel je (on)bewust overlevingsstrategieën die je helpen om door te kunnen gaan. Je splits de traumagevoelens af.  De overlevingsstrategie blijft actief zolang het trauma niet is verwerkt.  Hierdoor verliest het de functie van daadwerkelijke overleving en krijgt het (ongemerkt) de functie van ontkenning en verdringing van het trauma.

De overlevingsdelen belemmeren de gezonde delen en het onderdrukte (onverwerkte) trauma wil zich tonen.

Dit heeft gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid. Hinderlijke gedragspatronen, het niet kunnen realiseren van je verlangens, energieverlies, lichamelijke klachten kunnen hier een uiting van zijn.

In de theorie zoals Franz Ruppert deze heeft ontwikkeld gaat het over overnemen van  en het toegang vinden tot eigen persoonlijkheidsdelen die zijn afgesplitst in een traumasituatie. Daarbij plaatst hij de innerlijke psychische structuur in relatie tot  je ouders en je voorouders. Keer op keer blijkt welke invloed de pijnlijke ervaringen die ouders of grootouders hebben opgedaan ook het leven van hun nakomelingen beïnvloeden.
In een opstelling kan deze onbewuste, intergenerationele overdracht van gevoelens zichtbaar worden in de representanten.

Vanuit dit  theoretisch concept  is het mogelijk middels een opstelling zicht te krijgen op de delen. Het geeft een mogelijkheid tot het ontmaskeren van overlevingsdelen en hierdoor in contact te treden met traumadelen om deze te verwerken.

Hierdoor is groei van de gezonde delen mogelijk en de ontwikkeling van vaardigheden die hem in staat stellen tot het leiden van een autonoom leven waarin verlangens gerealiseerd kunnen worden. Worden wie je werkelijk bent.

Prof. dr. Franz Ruppert is docent psychologie aan een hogeschool in München en werkt als psychotherapeut in een eigen praktijk. Als grondlegger van de traumaopstellingen en het ‘opstellen van het verlangen’ ontwikkelde hij de theorie van de meergenerationele psychotraumatologie. Jaarlijks geeft hij seminars in Nederland. Hij schreef onder andere Symbiose en autonomie, Bevrijding van trauma ,angst en onmacht en Vroegkinderlijke trauma.

Lees meer :  Opstellen van het verlangen. (individueel)

Meer informatie of meld je aan

Training: Werken met relatieverslaving

Voor wie:                 Hulpverleners die vrouwen begeleiden die relatie-verslaafd zijn.

Wanneer:                 In overleg afgestemd op teammogelijkheden.

Tijd:                          9.00-13.00

Lokatie:                    Statenlaan 8

                                 6828WE  

                                 Arnhem

                 

Kosten bedragen 150  euro per persoon voor  twee ochtenden bij een minimale deelname van 10 personen en een maximale deelname van 16 personen.

 

 

Opstellen van het verlangen in groepsverband.

Een methode om innerlijke structuren zichtbaar te maken is de opstellingsmethode. Het is een methodiek die een mogelijkheid geeft te onderzoeken waar en wat belemmeringen zijn, die je ondervindt bij het vervullen van een voor jou wezenlijk verlangen. Het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt. Het uiteindelijke doel is integratie van de delen en verwerken van (oude) pijn.

Dit is zowel individueel mogelijk als in groepsverband. Tijdens de opstellingsochtenden werken we in groepsverband van minimaal 5 en maximaal 16 personen. Via loting wordt bepaald wie de opstelling zal krijgen. Er is ruimte voor twee opstellingen.

De kosten bedragen 35 euro inclusief koffie , thee en wat lekkers.

Na betaling is je deelname definitief. Hiervoor ontvang je een E-factuur.

Momenteel zij er geen groepen gepland. Neem hierover contact op via het aanmeldformulier.

 

Wil jij een opstelling en regel je zelf representanten. Of wil je als vriendinnenclubje komen?

Het is mogelijk om je als groepje aan te melden.

Je kunt anderhalf uur reserveren voor 150 euro.