Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Slide background

Spiegel-resonantie methode:

Opstellen van het verlangen
innerlijke delen


Het innerlijk systeem


Het verlangen

Overleef jij of leef jij?

In de module 'het verlangen' staat het diepere verlangen centraal. Jouw verlangen is het uitgangspunt van deze module. Laag voor laag gaan we op onderzoek uit om contact te maken met je (diepste) verlangen.

Op het moment dat je veel stress ervaart overleef je op die stress. Intern ontwikkel je een overlevingsstrategie (overlevingsdeel) om je (trauma)pijn (traumadeel) te beschermen. Overlevingsdelen zijn bezig met overleven en niet met het realiseren van jouw verlangen. Sterker nog, ze werken belemmerend. Het contact met je (ziels)verlangen raak je hierdoor kwijt.

Het (ziels)verlangen is onderdeel van je gezonde deel.

Het doel van deze methode is het herstellen van het contact met je eigen verlangen, zodat deze weer vrij kan gaan stromen.

Ik werk hierbij op basis van het theoretisch concept van de Meergenerationele Psychotraumatologie  (Franz Rupert). 

-Het gezonde deel. 

-Het overlevingsdeel.

-Het getraumatiseerde deel.

Spiegel-resonantie methode

 Spiegel-resonantiemethode: opstellen van het verlangen.

Het verlangen vormt letterlijk het vertrekpunt van deze methode.

Je formuleert je verlangen. De formulering van het verlangen is relevant. Ieder gekozen woord heeft een (onbewuste) betekenis en onder elk woord gaat een ervaringswereld schuil. Je stelt mij op voor de woorden van jouw verlangen. Je ontmoet op die manier je overlevingsdelen, je pijndelen en je gezonde delen.

Je ziet hoe delen zich verhouden tot elkaar en je krijgt een helder beeld “hoe” je het intern doet en op welke wijze de delen verbonden blijken aan  jouw familie van herkomst. 

Hiermee wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. 

Door meer inzicht te krijgen op jouw innerlijke delen in relatie tot je familie kunnen spontaan herinneringen vrij komen en wordt ook helder waar verstrikkingen zitten en welke delen bijvoorbeeld verbonden zijn met overlevingsdelen van je ouders. 

Innerlijke heling kan pas plaatsvinden als je op meerdere niveaus kunt begrijpen en ervaren wat er met je is gebeurd en op welke wijze je daarop bent gaan overleven.

Ontmaskering van je overlevingsstrategieen is een belangrijke eerste stap zodat het overleven kan plaats maken voor leven vanuit je gezonde deel. 

 

 

Meer weten over deze module?

Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan!

Kom met een klein groepje

Section
Bij een individuele module werk ik drie sessies. Deze krijg je deels vergoed van de verzekeraar als je aanvullend bent verzekerd. Je werkt drie maal met een eigen verlangen. Een sessie kost 82.50 per uur. Als je met een groepje wil werken kan dat ook. Het is de bedoeling dat je zelf met een groepje komt.(min drie deelnemers, max 6) Bestaat het groepje uit 5 mensen dan hebben we 6 bijeenkomsten van 1,5 uur om de twee weken. Bestaat het groepje uit 3 deelnemers dan hebben we 4 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst krijg je de theorie betreffende de methode. Vervolgens staat elke bijeenkomst in het kader van het verlangen van 1 van de deelnemers. De overige deelnemers zijn ter support en zij werken als representant voor de persoon die een opstelling krijgt. Kosten bedragen per persoon: Elke bijeenkomst kost 35 euro per persoon exclusief btw (90 minuten) De bijeenkomst dat je een eigen opstelling krijgt betaal je 99.50.(BTW vrij)(deze kun je deels terugkrijgen als je aanvullende bent verzekerd) Je leert trauma bekijken vanuit de traumatheorie van Franz Ruppert. En iedere deelnemer kan een stukje eigen proceswerk hierin doen. In principe is dit mogelijk op de dinsdagen of donderdagen van 10.30 tot 12 uur.