Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Filmvertoning en bespreking: In Utero

apr
24

Filmvertoning en bespreking: In Utero

FEMS Therapie Arnhem organiseert twee bijeenkomsten rond de film “In Utero”.

In Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen.

In Utero – een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij.

Datum: Vrijdag 21 september 15 -17.30 en woensdagvond 17 oktober 19.30 -22.00
Locatie: De Kleine Campus, Statenlaan 8 te Arnhem
Kosten: 7.50 inclusief koffie en thee

Na de vertoning van de film is er de mogelijkheid om met elkaar na te praten. Per bijeenkomst is er plaats voor 20 deelnemers, meld je dus snel aan via deze pagina: https://www.fems-therapie-arnhem.nl/agenda/ 

 

Meer over de schrijver van dit bericht:

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *