Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Slide background

Relatiepijn

Een geweld(dad)ige relatie

Een relatie die geweldig begint kan overgaan in een gewelddadige of destructieve relatie. 

Het destructieve aspect van je relatie kun je lang verborgen houden voor je omgeving maar langzamerhand raak jij fysiek en geestelijk uitgeput.

Er ontstaat een patroon, een patroon waarin destructie een rol speelt.

Een patroon wat je wel wilt stoppen maar niet altijd kunt stoppen.

 Heb jij te maken (gehad) met :

  • een relatie waar je kapot aangaat.
  • een relatie die je onmogelijk kunt  loslaten terwijl je weet dat deze niet goed voor je is.
  • een relatie die fysiek en geestelijk teveel neemt.
  • een relatie waarin je obsessief bezig bent met je partner.
  • een relatie waarin je ziekelijk jaloers bent.
  • een relatie waarin je niet met ...maar zeker niet zonder kan.
  • een slechte relatie na een slechte relatie na een slechte relatie... 

Bij een relatie waarin je alles loslaat voor je partner en destructief voor jezelf bent kan het van belang zijn om dit patroon te onderzoeken. Vaak zit bij deze manier van "liefhebben" oude pijn verborgen die niet verwerkt is. Dit kan doorslaan in een relatieverslaving.

Maak een afspraak om dit patroon te doorbreken.

Lijden na scheiden

Bij een scheiding moeten mensen leren afscheid te nemen van elkaar. Dit geldt zowel voor degene die het besluit heeft genomen bij de ander weg te gaan, als bij de partner die het min of meer overkomt. Wanneer een partner hoort dat de ander hem of haar gaat verlaten, kan er een emotionele crisis ontstaan.Wat hier meestal achter zit zijn gevoelens van angst en verlatenheid. Elk verlies roept gevoelens van rouw op. 

Vanuit pijn en teleurstelling kunnen zich irreële gedachten gaan vormen. Bijvoorbeeld: Hij heeft me gebruikt, hij laat zijn kinderen in de steek, hij moet bij mij blijven.

Deze irrationele gedachten kunnen leiden tot jaloerse gevoelens, soms slaat liefde om in haat. De emotie woede zit dan als het ware verpakt in allerlei irrationele gedachten en kan niet meer vrij stromen. Vaak ontstaan hierbij ook lichamelijke klachten en uitputting. De (v)echtscheiding is geboren.

Pas wanneer irrationele  gedachten tijdig worden onderkend, is het mogelijk dat gevoelens van angst en verlatenheid toegelaten kunnen worden. Pas dan kun je gaan verwerken.

Problemen ontstaan vaak ook, doordat mensen al vrij snel na het verlaten in een scheidingsprocedure verwikkeld zijn en geen onderscheid meer kunnen maken tussen de praktische en emotionele aspecten van de scheiding. Dat is vaak een erg chaotische verwarrende periode. Alles is anders. Het kost ook tijd om weer een nieuwe lijn te vinden om je aan vast te houden.

Doorwerken en verwerken van de pijn waarmee de scheiding gepaard gaat levert jou rust op en een nieuw startpunt voor de rest van jouw toekomst.

Zet lijden na scheiden om in leiden na scheiden. Wees de baas over je eigen emoties. Bij Fems is hier ruimte voor. 

 

Vrijblijvend kennismaken?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Steunpunt huiselijk geweld

http://www.moviera.nl/ik-zoek-hulp-advies-en-opvang/

Als je acuut hulp nodig hebt omdat je niet veilig bent. Neem dan contact op met het steunpunt huiselijk geweld. Moviera is de specialist hiervoor in Arnhem en omstreken.

Wat biedt Fems

Een scheiding gaat gepaard met los moeten laten. Het loslaten doet vaak pijn. Het is in feite een rouwproces waar je in terecht komt. Soms blijft rouw hangen en ontstaan er klachten (zie pagina rouw). Soms ontstaan er gedachten waarvan je weet dat het niet klopt maar ze voelen zo redelijk. Samen kijken we naar jouw klachten en hoe jij in het proces staat. Wat maakt het voor jou zo belastend dat je lijdend bent in plaats van leidend? Is het oude pijn? geblokkeerd verdriet? Nooit geuite woede? Samen gaan we op onderzoek en geven datgene de ruimte wat nodig is. Zodat jij weer de leiding krijgt over jezelf.

Bij een relatie waarin je alles loslaat voor je partner en destructief voor jezelf bent gaan we dit patroon onderzoeken. Vaak zit bij deze manier van "liefhebben" oude pijn verborgen die niet verwerkt is. Dit kan doorslaan in een relatieverslaving.

Relatietherapie

Fems biedt geen relatietherapie. WIl jij graag samen met je partner kijken wat de mogelijkheden zijn om uit de crisis te komen. Kijk dan eens op www.jacobsgezinstherapie.nl

Boekentips

Er zijn vrouwen die te veel in de liefde investeren en er te veel van verwachten, vrouwen die de neiging hebben zichzelf op te offeren en weg te cijferen, allemaal in de hoop dat hij gelukkig zal zijn. Dit krampachtige verlangen tast vaak het emotionele welzijn van die vrouwen aan en kan zelfs hun fysieke gezondheid en veiligheid in gevaar brengen.

Het boek : "Als hij maar gelukkig is" van de auteur Robin Norwood gaat hierover.

Wil je graag een relatie, maar trekt de ander zich steeds terug? Wordt je keer op keer verliefd op iemand die al een partner heeft? Of heb je juist de neiging de ander op afstand te houden, net als die voor jou wil kiezen?

Herken je het conflict tussen de behoefte aan intimiteit enerzijds en de behoefte aan vrijheid anderzijds? Dan herken je wellicht de dans van verlatingsangst en bindingsangst.

Het boek liefdesbang gaat hierover. De auteur is Hannah Cuppen.