Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Slide background

Zwanger na seksueel geweld

Zwanger na seksueel geweld

Van elke 1000 Nederlandse vrouwen raken er acht zwanger na seksueel misbruik. Ze zijn slachtoffer van incest, verkrachting binnen de relatie of verkrachting door een onbekende. Snelle, professionele hulp is noodzakelijk omdat zwangere vrouwen ernstige klachten kunnen krijgen, zoals slapeloosheid, psychosomatische klachten, seksuele problemen en zelfdestructief gedrag. (kenniscentrum seksualiteit Rutgers Nisso Groep en FIOM)

De ontdekking dat je zwanger blijkt te zijn na een verkrachting is zeer schokkend. Het is in feite dubbel traumatisch. Zowel Fysiek, Emotioneel, Mentaal en Spiritueel kan het ernstige klachten veroorzaken. 

Als je het kindje wilt houden is het belangrijk het traumatische aspect van deze gebeurtenis goed te verwerken.Tijdens je zwangerschap is stabilisatie en versterken van je eigen (draag) kracht belangrijk.Verbondenheid met je kindje staat hier voorop.  

Als je het kindje wilt laten weghalen is dit ook een moeilijk proces. Je kunt bij Fems terecht als je, na de beeindiging van je zwangerschap, psychische klachten blijft houden. 

Lees meer over klachten die kunnen voorkomen bij de pagina's psychotrauma, rouw en seksueel misbruik.

Onderaan de pagina staan handige adressen als je nog geen keuze hebt kunnen of durven maken. Hier kun je ook informatie vinden als je je kindje wilt afstaan voor adoptie.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Dat kan! Neem dan nu contact op met FEMS.

handige links

http://www.keuzebijabortus.nl/

Wanneer je ongewenst zwanger bent, kom je voor keuzes te staan. Besluit je tot een abortus, dan moet je opnieuw kiezen. Je zwangerschap kan namelijk op twee manieren afgebroken worden: door middel van een zuigcurettage of met de ‘abortuspil’. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Een arts kan je uitleggen wat er allemaal bij komt kijken, maar in de meeste gevallen is de keuze aan jou. Vind je het moeilijk om te beslissen? Op deze website vind je eerlijke en uitgebreide informatie over beide behandelingen. En de keuzehulp helpt je de manier vinden die het beste bij je past.

Naar de website

http://www.mildred-rutgershuis.nl/

Bij ASK kan iedere vrouw die ongewenst zwanger is tot in de 17e week van de zwangerschap een abortusbehandeling krijgen. Als je daar behoefte aan hebt, begeleiden ze je ook bij het nemen van een beslissing. Kies je voor de ingreep, dan voeren zij die op een medisch verantwoorde wijze uit: Deze klinieken zijn erkend volgens de Wet afbreking zwangerschap (Waz).

Naar de website

http://www.fiom.nl/

De Fiom is gespecialiseerd in hulpverlening aan iedereen die vragen of problemen heeft op het gebied van onbedoelde zwangerschap, abortus, afstand ter adoptie, ongewenste kinderloosheid, adoptie-/ouderschap, zoekacties naar bloedverwanten, seksueel geweld en huiselijk geweld.

Naar de website

Wat kan Fems dan doen?

Herstel van klachten

Samen brengen we je klachten in kaart. Vaak ontstaan klachten vanuit trauma, soms vanuit rouw. Soms ligt de nadruk op lichamelijke klachten (moe en uitgeput), soms op emotioneel vlak (over emotioneel zijn) maar ook klachten zoals piekeren en slecht slapen zijn veel gehoorde klachten. De therapie richt zich op herstel van deze klachten.