Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Het verhaal van…….

Het verhaal van Nathalie

Vorig jaar ben in vanuit Den Haag naar Arnhem verhuisd. Ik was op zoek naar een psycholoog om te beginnen met een intensieve behandeling. Ik ben heel dankbaar dat ik toen Petra heb gevonden als therapeut. Zij heeft veel voor mij betekent in een moeilijke tijd in mijn leven. Ik was op een punt in mijn leven dat ik niet meer wist hoe het verder moest. Ik wist niet wat ik met mijn leven wilde. Ik zat in een destructieve relatie met een jongen met drugsproblemen waar ik heel erg van hield. Het maakte me kapot. Ik begon te realiseren dat ik problemen had met mannen, relaties en alleen zijn. Ik was de verbintenis met mezelf kwijt. Dit leidde tot chronische fysieke klachten zoals gespannenheid en pijn in nek en schouders.

Samen zijn wij intensief aan de slag gegaan. Ik had weinig contact met mijn gevoel, wist niet goed aan te geven hoe ik me voelde of wat ik zelf wilde. Ik was vooral bezig met het voldoen aan verwachtingen van de mensen in mijn omgeving. Onder Petra's begeleiding heb ik geleerd meer naar mijn eigen gevoel te luisteren. Eerst was dit best lastig en confronterend, maar langzaam begon ik wat meer los te komen.

Een techniek waar ik eerst ook een beetje aan moest wennen, maar later veel makkelijker en effectiever werd, was een soort meditatie waarbij ik comfortabel op de grond ging liggen op en onder allerlei dekentjes en kussentjes. Een soort veilige coconnetje. Onder begeleiding van Petra’s stem kwam ik tot de diepte van mezelf waar we samen gingen kijken naar pijnlijke ervaringen uit mijn verleden. Om het los te laten. Mezelf te vergeven. De schuld niet bij mezelf te houden.

Wat ik erg fijn vond is dat ik Petra alles kon vertellen, dat ik me nooit voor iets hoefde te schamen of tot iets gedwongen voelde, waardoor ik volledig eerlijk kon zijn. En dat is natuurlijk van groot belang tijdens een behandeling, eerlijk zijn. Uiteindelijk lieg je tegen jezelf en dat wist ik al te goed. Ik was vastberaden om dit mijn alles te geven.

Middenin de behandeling gebeurde waar ik zo bang voor was. Mijn vriend stierf aan een overdose. Ik kwam terecht in mijn grootste nachtmerrie. Mijn hele wereld stortte in. Petra was een reddende engel. Zij heeft mij bijzonder goed gesteund, met veel warmte, liefde en vriendschap. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe ik hierdoor heen was gekomen zonder haar steun. Zij heeft mij door de rouwproces heen geleid, wat voor mij geheel onbekend was, en heeft veel naar mij geluisterd en geholpen afscheid te nemen.

Ik ben inmiddels weer in Den Haag gaan wonen en hierdoor is het moeilijk geworden voor mij om de behandeling voort te zetten. Dit vind ik zelf erg jammer. Maar ik heb ook het gevoel dat ik nu zelf verder kan met alles wat ik geleerd heb tijdens de behandeling. Ik heb geleerd veel meer van mezelf te houden en op mezelf te vertrouwen. Ik mag er zijn. 

Nathalie 

 

 

Het verhaal van Nathalie is met haar toestemming geplaatst. Dank je wel Nathalie.

De therapeut

  • Petra zegt hierover:

    Met Nathalie heb ik psychodynamisch gewerkt o.a innerlijk kindwerk, individuele familieopstellingen, delenwerk, emotioneel lichaamswerk en hypnotisch trancewerk.

    De "onder-de-kussentjes" techniek waar Nathalie het over heeft is een techniek uit de hypnotherapie. Ik maak hier gebruik van een hypnotische trance. Tijdens een hypnotische trance laat ik je bewust in trance gaan. Je ligt op een matras onder een kleedje (in een veilige cocon zoals Nathalie omschrijft). In de diepe ontspanning die volgt is het mogelijk je concentratie naar binnen te richten. Hierdoor kom je in contact met je onderbewuste. Hier maak je, begeleid door mijn stem, contact met ervaringen, overtuigingen of symbolen die gerelateerd zijn aan problemen die je in je huidige leven ervaart. Het emotioneel doorwerken van oude pijn, loslaten van oude overtuigingen, het duiden van de symboliek geeft emotionele rust in het heden.

    Lees hier meer over hypnose