Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Slide background

Psychodynamische therapie

Wat is psychodynamische therapie?

Dynamica betekent "energie in beweging wat zich uit in kracht". 

Psycho-dynamica is het krachtenspel tussen zelfbeeld, verlangens en emoties. Als dit uit balans is ontstaan er klachten. Mede door  onbewuste patronen en/of overtuigingen worden zowel psychische als lichamelijke klachten in stand gehouden. 

Middels psychodynamische therapie is het mogelijk inzicht te krijgen in onbewuste processen die jouw klachten veroorzaken. Door bewustwording kunnen niet functionele patronen worden losgelaten, kan oude pijn verwerkt worden en ontstaat er ruimte en rust om weer in balans terug te kunnen keren naar jezelf. Psychodynamische therapie beweegt met jou mee van heden naar verleden naar toekomst. 

 

 

Verscheidene technieken

Een psychodynamisch therapeut heeft zich gedurende de vierjarige opleiding weten te bekwamen in cognitieve en gedragswetenschappelijke behandelingstechnieken, maar tevens in andere effectieve therapeutische technieken.

Denk hierbij aan technieken als NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), familie opstellingen, innerlijk kindwerk, voice dialoque, bio energetica, rationele emotieve therapie, coachmodellen zoals de assen van verandering en regressietherapie.

 

 

 

Is het iets voor jou?

Door de veelvoud aan mogelijkheden kan de therapie heel specifiek worden afgestemd op jou. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel heeft psychodynamische therapie de mogelijkheid op jouw specifieke hulpvraag en behoeften af te stemmen.

 

Psychodynamische therapie is een doe therapie en geen praattherapie. We gaan aan het werk. Gebruiken de ruimte en bewegen. De therapie is ervaringsgericht. Je doet, ervaart, ontdekt, verwerkt, laat los en gaat verder. 

 

Psychodynamische therapie is net zo uniek als jijzelf bent.

Vrijblijvend en kosteloos kennismaken?

Maak vandaag nog een afspraak!